Suurenna tekstin kokoa Pienennä tekstin kokoa Tulostettava versio

Ellalle B-silmujen aluemestaruus

17.3.2017

B-silmujen aluemestaruuskilpailu ja hopeafinaali luisteltiin tänään Myyrmäessä. Mestaruuskisaan osallistui 24 ja hopeafinaaliin 25 kisaajaa. Taso oli molemmissa kilpailuissa kova ja jäällä nähtiin lukuisia taidokkaita esityksiä.

Ella Leimi voitti aluemestaruuden varmoin ottein. Rauhallinen luistelija kertoi kisan jälkeen, että ei juurikaan jännittänyt finaalia etukäteen: ”Normaali kisafiilis, vaikka tulinkin luistelemaan finaaliin. Olen tyytyväinen omaan suoritukseen, se meni hyvin. Erityisen tyytyväinen olen soolotulppiin ja piruetteihin. Oli kiva päästä esiintymään ja luistelemaan tätä ohjelmaa viimeistä kertaa. Seuraavaan kauteen lähden iloisella fiiliksellä. On kiva päästä tekemään uutta ohjelmaa”. Kisoissa luistelijoita luotsannut Daisy-valmentaja kommentoi mestarin suoritusta: ”Ella teki tänään lähes ehjän suorituksen, ainoastaan yksi hyppy päätyi jään pintaan. Piruetit pyörivät hienosti paikoillaan, nopeasti ja vaikeissa variaatioissa. Ellan perusluistelussa on sellaista vauhtia ja varmuutta, jota ei kovin monelle silmuikäiselle vielä ole kehittynyt”.

Kisoista nauttimaan oppinut Saara Marttila sijoittui kahdeksanneksi ja sai tuomareilta erityismaininnan ”upea musiikkiin eläytyminen”. Myöskään Saaraa kisa ei jännittänyt hänen omien sanojensa mukaan yhtään: ”Esittäminen meni tosi hyvin ja oli tosi ihanaa luistella. Piruetit pyörivät oikein hyvin. Lutz-ritissä ja tulpissa on vielä harjoiteltavaa”. Daisy oli luistelijan kanssa samoilla linjoilla: Saara välitti yleisölle jälleen kauniin esityksen. On upeaa valmentajana nähdä, kun luistelija kykenee joka kerta esiintymään vielä paremmin kuin edellisellä kerralla. Kyse voi olla pienistä asioista: käden loppuun ojentamisesta, pään isommasta pyöräyttämisestä, kaaressa pidempään viipymisestä. Saaran suhde ohjelmaansa syvenee jatkuvasti henkisellä tasolla, ja se näkyy ulospäin. Hän todella on ottanut ohjelmansa omakseen. Totesin Saaralle ohjelman jälkeen, että "taisi olla kivaa", johon hän vastasi "uudestaan, uudestaan!". Saaran kehityskohteena on vauhdin lisääminen ja 2T ja 2Lo sisäistäminen.”

Heti Saaran jälkeen yhdeksänneksi sijoittunut Annika Moilanen ei hänkään erityisesti jännittänyt finaalia. Sujuvasti luistellut Annika arvioi ohjelman menneen aika hyvin: ”Olin tyytyväinen 2S oiler 2S:ään. Vähän jäi harmittamaan tulppi-tulpissa jälkimmäisen tulpin kaatuminen. Yhdistelmäpiruetin viimeinen asento ei ihan onnistunut koska vauhti hidastui. Ritit olivat tänään ok. Esiintyminen oli kivaa ja oli iloinen fiilis.” Daisyn arvio Annikan luistelusta oli positiivinen: ”Annikan luistelussa olin tyytyväinen ojennettuun tyyliin luistella ja huolellisuuteen käännöksissä, vaikka luistelija itse totesikin, että jää tuntui erityisen liukkaalta tänään. 2S oiler 2S oli ilmava, kun taas toisessa hyppy-yhdistelmässä, 2T+2T, oli vaikeuksia tänään.”

Hienosti esiintynyt Lotta Vehniäinen sijoittui 11:nneksi. Hyppyihin Lotta ei ollut tyytyväinen: ”Molemmat hyppy-yhdistelmät jäivät tekemättä. Istumapiruetti onnistui hyvin. Yhdistelmäpiruetin ensimmäinen puoli meni hyvin, jälkimmäisessä istuma-asennossa tapahtui horjahdus. Esittäminen meni tänään hyvin. Vaikkei teknisesti mennyt kaikki aivan hyvin, oli kiva esittää.” Daisy näki onnistumisia myös hypyissä: ”Lotta suoriutui tänään hyvin ritistä, vaikka sen kanssa on ollut epävarmuutta. 2S ja 2T eivät onnistuneet tänään. Lotan haasteena hypyissä on liiallinen jännittäminen, jolloin hyppyjen lähtöihin ei saada tarvittavaa rentoutta ja luonnollisuutta. Lotan ohjelmassa erityisen hyvää on kerta toisensa jälkeen huippulaadukkaasti tehty istumapiruetti.”

15:nneksi sijoittunut Eva Walden luisteli vauhdikkaasti ja teki korkeita hyppyjä. ”Kilpailu jännitti ja ei jännittänyt. Ennen jäälle pääsyä jännittää mutta ei enää jäällä. Ohjelma meni kohtuullisen hyvin. Piruetit menivät hyvin, samoin flippi. Yhdistelmän ritti kaatui ja toinen hyppy jäi tekemättä. Oli kiva esiintyä mutta vielä enemmän pitäisi saada iloa”, analysoi Eva pohdiskelevasti. Ja jälleen valmentaja-Daisy oli luistelijan kanssa samoilla linjoilla: ”Eva onnistui tänään ihan hyvin teknisesti omaan taitotasoonsa nähden. Evan hypyt ovat korkeita, mutta toisinaan ilmalentoasennon hallinta tuottaa ongelmia. Esiintymisen puolesta Eva näytti tänään jännittyneeltä ja vakavan puoleiselta. Harjoituksissa aurinkoisesti huokuva luistelun ilo ja reipas asenne tekemiseen pitäisi jatkossa saada vahvemmin näkyviin myös kilpailuissa. Ajatukset taisivat tänään olla liikaa kiinni elementeissä. Eva kysyi heti suorituksensa jälkeen, voiko hän maanantaina mennä puhtaalle ja yrittää saada sisäistä energiaansa paremmin esille. Mahtava asenne!”

Koko kauden upeita kisasuorituksia tehnyt Evi Forsman ei ollut tänään aivan parhaimmillaan ja loppusijoitus oli 18. ”Tänne oli ihan kiva tulla kisaamaan. En kuitenkaan ollut hirveän tyytyväinen ohjelmaan. Kaaduin vaikeimmat hypyt. Mutta muuten meni ihan hyvin. Esittäminen ja yhdistelmäpiruetti menivät hyvin”, summasi Evi. Daisy löysi myös syyn tämän päivän haasteellisuuteen: Evi luisteli reippaasti hymyillen vauhdikkaan ohjelmansa läpi, vaikka on sairastellut kuluneen viikon. Vaikeimmissa hypyissä oli epäonnea tänään, mutta helpommat 2S ja 2T sujuivat kuitenkin hyvin. Hypyissä epäonnistuminen harmitti Eviä ymmärrettävästi, koska treeneissä hypyt ovat sujuneet hyvällä varmuudella.”

Hopeafinaalissa luistellut Silja Kiilamo sijoittui seitsemänneksi. Rennolla fiiliksellä ollut Silja pohti suoritustaan: ”Treenit ovat menneet ohjelman kannalta viimeaikana hyvin. Jääverkka ei tänään sujunut ihan niin hyvin mutta olen tyytyväinen kisaohjelmaan. Hypyt onnistuivat, askelsarja olisi voinut mennä paremmin, samoin yhdistelmäpiruetti. Olen tyytyväinen.” Daisy pohti Siljan suorituksen vahvuuksia ja haasteita: Silja onnistui ohjelmassaan tänään hyvin, vaikka Ellan tavoin kaatui yhden hypyistään. Siljan hypyissä näkyi kisaverryttelyssä turhaa epävarmuutta sen sijaan, että hän päättäväisesti aukaisisi niitä leuka pystyssä. Toivonkin, että Silja oppisi luottamaan omiin kykyihinsä hypyissä. Esitys oli mukaansa tempaava, vaikkakin paikoittain kaipasin askeleisiin lisää loppuun asti työstettyä potkua ja ojentamista. Siljan kanssa on mukava olla kilpailuissa, koska hän on niin positiivinen ja muutenkin omaksunut tietynlaisen kypsän urheilijan asenteen.”

Pitkän kauden ahkerasti treenanneet ja kauden aikana huimasti kehittyneet B-silmut päättivät kisakautensa näihin kisoihin ja suuntaavat kohti uusien ohjelmien tekoa. Seuraavalla kaudella edessä on uudet kilpasarjat ja sitä mukaa uudet haasteet. Tsemppiä matkaan!