Suurenna tekstin kokoa Pienennä tekstin kokoa Tulostettava versio

Maxille ja Dinalle kultaa, Sofialle pronssia Tallinnasta

19.3.2017

Tallink Hotels Cupissa nähtiin viikonloppuna runsaslukuinen joukko HSK:n luistelijoita. Myös erinomaiset suoritukset olivat runsaat: kaksi kultaa, pronssia ja useita sijoituksia palkintosijojen tuntumaan.

Ensimmäisenä jäälle saapuivat torstaina Cubs A –sarjassa luistelleet Seela Järvinen ja Anni Leimi, joille kyseessä oli ensimmäinen kilpailu ulkomailla. 12 luistelijan sarja oli hyytävän kovatasoinen, ja Seelalle ja Annille se tarjosi arvokasta kisakokemusta jatkoa ajatellen. Seelan sijoitus oli 10. ja Annin 12. Seela oli tyytyväinen hyvin onnistuneeseen 1A+1A -yhdistelmään sekä askelsarjaan. Myös piruetti menivät hyvin. ”Jäätelö, minkä sai kiss and crysta, oli hyvää”, totesi Seela. Annista oli kiva luistella Tallinnassa: ”Kaatumiset hieman harmittavat. Oli hienoa saada ISU-arviointi suorituksesta.”

Torstaina luisteltiin myös 15 kisaajan Basic novice A –sarja, jossa Iida Mäki sijoittui hienosti onnistuneella ehjällä suorituksella ja puhtailla hypyillä kuudenneksi ja Sea Laukontaus myöskin sujuvalla ohjelmallaan 10:nneksi. ”Ihan hyvin meni, mutta vauhtia tulee saada lisää. Vaaka-risti-ikkunapiruetti meni hyvin ja hypyt olivat hyviä”, analysoi Iida suoritustaan. Sea pohti aamuherätyksen olleen torstaina aikainen: ”Kisasuoritus meni hyvin. Vähän harmitti, kun flippi jäi vain yksöiseksi. Yleisesti jäi positiivinen fiilis. Kauden viimeinen kisa ja viimeinen kisa nykyisellä musiikilla.”

Basic Novice B -sarjan luistelijat saapuvat jo torstai-iltana kisakaupunkiin ja ennättivät osallistua avajaisiin, jossa palkittiin ensimmäisen päivän kisaajat. Luistelijoita haastatellessa tuli hienosti esiin yhteishenki ja toisten kannustaminen. Kisaajat kokivat toistensa tsemppaamisesta olleen erittäin paljon hyötyä perjantai-päivän kilpailusuorituksissa. Ja se tuottikin hienoa tulosta! Poikien sarjassa Max Sene otti ennätyspisteillään kultaa kahden pojan kisassa. ”Oli hyvä kisa. Olin tyytyväinen ohjelmaan. Kokonaisuus oli hyvä. 2S+2T:ssä on parannettavaa”, pohti ensimmäisissä ulkomaankisoissaan ollut kultamitalisti.

Tyttöjen sarjassa Dina Pöllänen voitti suvereenisti 10 luistelijan kisan reilun kolmen pisteen marginaalilla toiseksi tulleeseen. Loistavan kauden luistellut Dina pohti päätöskisaansa: ”Ei jännittänyt. Hyvin meni. Tuli yllättävä kylkiliuku kesken ohjelmaan, ja siitä pääsin suoraan onnistuneeseen hyppyyn. Kiva oli luistella viimeistä kertaa tätä vapaaohjelmaa.” Sofia Teivainen täydensi noviisien kiiltäviä kotituliaisia napaten kauden parhaalla suorituksellaan pronssia. ”Kiva oli luistella ja meni hyvin, mutta vähän jäi parannettavaa. En jännittänyt niin paljoa kuin aiemmissa kisoissa tällä kaudella. Esiintyminen onnistui parhaiten”, arvioi Sofia. Kerttu Kuoppamäki sijoittui heti Sofian jälkeen neljänneksi. ”Yhdistelmäpiruetti, ritti ja tulppi onnistuivat hyvin. Fiilis oli mukava ja rento. Parantaa voisi flippiä”, Kerttu summasi. Maj Sundquistin sijoitus oli seitsemäs.

12 luistelijan Cubs B -sarjassa Taimi Vallinoja otti onnistuneella ohjelmallaan viidennen sijan. Myös Taimille kyseessä oli viimeinen kisa nykyisellä koreografialla, mikä nosti kisan tunteellisuutta. Viides sija tyydytti, vaikka vähän harmitti vain 0.01 pisteen ero neljänteen sijaan eikä pronssikaan ollut kaukana. ”Yhdistelmäpiruetti oli parempi kuin yleensä mutta vaakapiruetissa olisi voinut olla enemmän kierroksia”, pohti nuori luistelija kriittisesti. Kilpailuissa oli suuren maailman meininkiä kiss and cry –cornereineen ja live-lähetyksineen. Erityisesti Taimia ihastutti valokuvapalvelu, josta sai kuvaprintin heti suorituksen jälkeen mukaan. Eerika Mäki sijoittui kisassa 10:nneksi. ”Ihan hyvin meni. Eilen jännitti vähän ja oli kiva katsella muitten kisoja. Piruetit menivät hyvin. Harjoiteltavaa vielä jäi mutta muuten olin tyytyväinen”, kertoi Eerika tunnelmistaan.

Springs B –sarjassa Hanna Jäppinen sijoittui neljänneksi kisassa, jossa luisteli kaikkiaan viisi osanottajaa.

Perjantaina aloitettiin myös Advanced Novice –sarja lyhytohjelmalla, ja saatettiin päätöksen lauantaina vapaaohjelmalla. Kisassa oli mukana 15 luistelijaa. Lyhytohjelman jälkeen Ellen Amper oli kahdeksas mutta nosti onnistuneella vapaaohjelmallaan sijoitusta kaksi pykälää ollen lopulta upeasti koko kisan kuudes. Myös Sana Weber nousi lyhytohjelman 10:nneltä sijalta hyvällä vapaaohjelmalla yhdeksänneksi. ”Olen tyytyväinen suoritukseeni ja varsinkin hyppyjen puhtauteen. Kiva päättää kausi näin. Tämä oli viimeinen kerta, kun luistelin tällä lyhytohjelmalla, joten siitäkin jäi hyvä mieli”, kertoi Sana. Roosa Siivikko oli lyhytohjelmassa 11. ja lopputuloksissa 12.

Pisteet ja sijoitukset: https://www.hsk.fi/kilpailut/kausi-2016-2017/

Kuvat: luistelijoiden vanhemmat ja Piia Jäppinen.