Suurenna tekstin kokoa Pienennä tekstin kokoa Tulostettava versio

Yksinluistelijat Tallink Hotels Cupissa

18.3.2018

Tallink Hotels Cupista Evalle kultaa, Roosalle ja Kertulle ennätyspisteet sekä paljon muita erinomaisia suorituksia

Tallink Hotels Cup kisattiin 15-18.3 aurinkoisessa Tallinnassa. Kisaan matkasi Piia valmentaja ja kaksitoista HSK:n taitavaa yksäriä. Kisarupeaman aloittivat aina niin pirteät ja iloiset Anni ja Seela, jotka kisasivat Cubs A-sarjassa. Seelan sijoitus oli 12/18 ja Annin 13/18. Seelan mielestä Tallink Hotels Cupissa oli kiva luistella! Kaksoislutzi oli erityisen hyvä, hieman parannettavaa jäi vielä soolopiruettiin. Seela kertoi olleensa tyytyväinen luisteluun ja totesi, että tämä oli hyvä kisakauden ja vanhan ohjelman päätös. Anni puolestaan kertoi, että luistelu ei jännittänyt ja fiilis oli hyvä. Piruetit pyörivät mukavasti,, hyppyjä tuli varmistettua ehkä hieman turhaan. Anni oli kuitenkin tyytyväinen kokonaisuuteen, kun luisteli tämän ohjelman viimeistä kertaa kilpailutilanteessa. 

 

Torstaina heti Cubs A-sarjan jälkeen oli vuorossa Basic Novice A-sarja. Sarjassa HSK:ta edusti Aino. Aino luisteli tyylikkään kokonaisuuden sijoittuen viidenneksi viidentoista taitavan tytön sarjassa. Aino mielestä luistelufiilis oli hyvä ja erityisesti soolohypyt onnistuivat kisassa mallikkaasti. Aino oli myös erityisen tyytyväinen ohjelman vauhtiin. 

 

Päivän viimeisenä yksinluistelun sarjana kisattiin Basic Novice B-sarja, jossa jäälle liukuivat Nia ja Eva. Eva sijoittui kahdeksan luistelijan sarjassa ensimmäiseksi ja Nia hienosti neljänneksi. Evan mielestä oli kiva luistella Tallinnassa. Hieman harmittamaan jäi pieni epäonni kaksoisflippi-kaksoisritti yhdistelmässä, koska harkoissa hypyt olivat sujuneet hyvin. Evan mielestä oli kuitenkin hienoa päästä päättämään kisakausi voittoon. Nia puolestaan kertoili, ettei pystynyt parhaimpaansa, koska luisteli sairaana. Nia oli kaikesta huolimatta tyytyväinen piruetteihin ja kisan parhaisiin esityspisteisiin! Nia totesi, että oli tosi kiva päästä luistelemaan Tallinnassa ensimmäistä kertaa. 

 

Perjantaina kisa jatkui Advanced Novice -sarjan lyhytohjelmalla. Sarjassa HSK:ta edustivat Kerttu, Roosa, Sana, Sea, Sofia ja Max. Sana loukkasi harmittavasti lyhytohjelmaa edeltävässä maaverryttelyssä nilkan, jonka johdosta joutui vetäytymään kilpailusta. Toivotamme Sanalle pikaista paranemista! Alla vielä SM-noviisiemme kisakommentit lyhyt-ja vapaaohjelmien jälkeen.

 

Sofia kommentoi kisan jälkeen olleensa tyytyväinen lyhytohjelman hyppyihin, vaikka ei tällä erää saanutkaan lutzia yhdistelmään.  Myös askeleet ja piruetit onnistuivat hyvin. Vapaaohjelma oli onnistunut kokonaisuus ja erityisesti Sofia nosti esiin onnistuneen kaksoisritti-kaksoisritti yhdistelmän, koska tämän kanssa on ollut haastetta. Sofialla oli myös hieman haikea fiilis, koska luisteli vapaaohjelmansa viimeistä kertaa. Sofian sijoitus Tallinnassa 12/27. Roosa kertoi, että lyhytohjelman piruetit pyörivät hyvin. Roosa yritti ensimmäistä kertaa kaksoisakselia ohjelmassa loukkaantumisen jälkeen.  Hyppy sujui Roosan mielestä ihan hyvin. Oli kiva fiilis tehdä lyhytohjelma tällä musiikilla viimeistä kertaa. Roosan mielestä oli myös mukava esittää  vapaaohjelma Tallinnassa. Erityisen tyytyväinen Roosa oli uusiin ennätyspisteisiinsä. Roosan sijoitus 15/27. Sean mielestä Tallinnassa oli kiva luistella ja esittää lyhytohjelma ensimmäistä kertaa. Hypyt eivät Sean mielestä olleet kovin varmoja ja alastulot olivat hänen mielestään horjuvia. Askelsarja ja piruetit menivät sen sijaan mukavasti. Sean sijoitus oli 17/27. Kertun mielestä oli kiva päättää kisakausi Tallinnaan. Hypyissä oli pientä haparointia ja yhdistelmässä tuli kolmoset väliin. Piruetit menivät hyvin. Kerttu kertoi olleensa tyytyväinen vapaaohjelmaan ja ennätyspisteisiin. Vielä jäi hieman parannettavaa hyppyjen rotaatioasentoihin. Kertun sijoitus oli 20/27. 

Max sijoittui viidenneksi kuuden luistelijan Advanced Novice, boys -sarjassa. Max kertoi olleensa luisteluunsa ihan tyytyväinen. Flippitulpissa oli hieman ongelmia, mutta muutoin hypyt ja askelsarja sujuivat Tallinnassa mallikkaasti. Max kommentoi vapaaohjelman sujuneen kohtuullisesti. Ohjelmassa tuli hänen mielestään muutama turha virhe. Näistä huolimatta elementit sujuivat hyvin. 

 

Lauantaiaamuna käytiin myös Cubs B-sarjan kilpailu, jossa seuraamme edusti taitava Sara Kallijärvi. Sara oli 28:n luistelijan sarjassa ainoa suomalainen luistelija ja sijoittui hienosti sijalle 15. 

 

Onnittelut kaikille HSK:n ihanille yksäreille hienoista kisasuorituksista! 

 

Kisan tuloskoosteen löydät osoitteesta => http://www.istream.ee/thc2018/

 

Piia valmentajan mukaan kisamatka oli oikein onnistunut. Hän oli erittäin tyytyväinen kaikkien HSK:n luistelijoiden suorituksiin. Pitkän kauden väsymys ei näkynyt kisaajista. Iloisia ilmeitä, onnistumisia, toisten tsemppaamista, hyvää yhteishenkeä ja ennätyspisteitä! Iso kiitos luistelijoilta Piia-valmentajalle. 

 

Kuvakoosteessa mukavia kisamuistoja. Jos muuten sattuisitte ihmettelemään niin Roosalla on sylissään R1-ryhmän harkkakavereilta noin viikkoa ennen Tallinnan kisaa saatu kaksoisakselmaskotti Rex, josta taisi tulla SM-noviisien uusin kisavahvistus. 

 

Näitä ja kaikkia muita HSK:n yksäreiden kuulumisia voit seurata myös Instagramista. Lämpimästi tervetuloa seuraamaan hsk_yksinluistelu -tiiä. 

 

Kuvalähde: luistelijat ja luistelijoiden vanhemmat.