« takaisin Tulosta

Sivun sijainti: Etusivu » HSK - Hyvä seura kaikille

HSK - vireä ja monipuolinen taitoluisteluseura

Kuva: Antti Lehto

 

Perinteikäs, vuonna 1875 perustettu HSK on vireä ja alati kehittyvä urheiluseura, joka tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet taitoluistelun harrastamiseen ja kilpavalmennukseen: Valikoimaamme kuuluvat yksinluistelu, muodostelmaluistelu, lasten luistelu- ja muodostelmaluistekoulut ja aikuisille mm. alkeita, tekniikkaa, jäätanssia ja erilaisia teemakursseja. Seurassamme toimii sekä harrastaja- että kilpavalmennusryhmiä. Valmennuksesta kaikissa ryhmissä vastaavat ammattitaitoiset ja kokeneet valmentajat.

Toiminnastaan palkittu seura

Kilpailumenestyksen perusteella HSK on nimetty Suomen Taitoluisteluliitto on nimennyt HSK:n kauden  parhaaksi seuraksi useina vuosina ja palkinnoksi siitä olemme saaneet arvokkaan kiertopalkinnon, Walter ja Ludovika Jakobssonin maljan.

Ensiliukuja luistelukoulussa

Luistelukouluissamme eri puolilla Helsinkiä harjoittelee pari sataa luistelijaa nauttien luistelun riemusta. Pienimmät kokeilevat aivan ensiliukujaan ja vähän varttuneemmat oppivat jo luistelun perustaitoja. Luistelukouluista on mahdollista edetä sekä muodostelmaluisteluun että yksinluistelun valmennusryhmiin. Luistelukouluja ja teknikkatunteja järjestetään myös aikuisille.

Muodostelmaluistelua aakkosista maailman huipulle

Viime vuosina HSK on niittänyt menestystä erityisesti muodostelmaluistelussa. Seniorijoukkueemme Team Unique ja juniorijoukkueemme Team Mystique kisaavat muodostelmaluistelun maailman kärjessä. Team Unique on neljästi edustanut Suomea MM-kilpailuissa ja saavuttanut voittoja ja hyviä sijoituksia kansainvälisissä kilpailuissa. Vuosina 2004 ja 2005 Team Mystique on saavuttanut hopeaa World Challenge Cupissa, junioreiden epävirallisissa MM-kilpailuissa. Vuonna 2009 Team Unique voitti MM-hopeaa. Kaudella 2012-2013 Team Unique saavutti ensimmäisen Suomen mestaruutensa ja kausi huipentui MM-kultaan. Vuonna 2018 tuomisina oli kokonaiskilpailun 4. sija ja vapaaohjelman pronssinen pikkumitali.SM-noviisijoukkue Team Dynamique saavutti kaudella 2013-2014 ensimmäisen Suomen mestaruutensa ja myös kansallisessa sarjassa kilpailevat joukkueet ovat omissa sarjoissaan Suomen parhaimpia.

Nopeasti kehittynyt yksinluistelu

Yksinluistelu on kasvanut seurassamme voimakkaasti viime vuosina. Yksinluistelun kilpailevia valmennusryhmiä ovat kilparyhmät R1, R2, R3A, R3B ja R4. Kilparyhmän luistelijat tavoittelevat omassa sarjassaan Suomen kärkeä . Myös menestystä on tullut. Kaudella 2009-2010 miesten Suomen mestaruuden voitti Ari-Pekka Nurmenkari, Suomen edustusluistelija niin EM-, MM-kilpailuissa kuin olympialaisissakin. Samana vuonna Valter Virtanen sijoittui SM-kisoissa kolmanneksi. Niin ikään junioreissa tuli menestystä kun 2009-2010 kudella Viktor Zubik ja Timila Shresta voittivat SM-juniori sarjat. Viktor Zubik oli myös vuoden 2010 PM-juniori mestari. Kaudella 2010-2011 SM-Noviiseissa Elle Koivunotko voitti hopeaa ja vuonna 2013 Viktor Zubik oli SM-kisoissa kolmas.

 

HSK on jäätanssiseura

Jäästanssilla on pitkät perinteen seurassamme, Susanna Rahkamo ja Petri Kokko edustivat Suomea ja HSK:ta jäätanssin maailman kärjessä 1990-luvulla. 2010-luvulla jäätanssiparimme Henna Lindholm - Ossi Kanervo ja Olesia Karmi - Max Lindholm ovat edustaneet Suomea niin EM- kuin MM-jäilläkin. Tällä hetkellä seurassamme luistelee aktiivisia jäätanssin harrastajia, niin parin kera kuin soolona.

Liity HSK:n jäseneksi! Lue lisää!


 
Kuvat: Antti Lehto

17.6.2019 klo 13:40:56