Suurenna tekstin kokoa Pienennä tekstin kokoa Tulostettava versio

LUISTELUKOULULAISEN INFOPAKETTI

Olet valinnut hienon harrastuksen! HSK tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden lajin harrastamiseen. Meillä voit harrastaa tai kilpailla yksin- tai muodostelmaluistelussa.

 

VARUSTEET

Luistimet:

Luistelukoulun voi aloittaa vaikka harjoitusluistimilla (myös hokkareilla). Opettelusta ja harrastamisesta saa kuitenkin enemmän irti jos heti alkumetreillä panostaa hyviin ja laadukkaisiin varusteisiin.

Kasvavan jalan hyvinvointi on tärkeä asia. Hyvä luistinkenkä tukee jalan asentoa ja oikea taitoluistinterä helpottaa oppimista. Jos luistinkenkä ei tue jalkaa, on luisteleminen hankalaa ja jalat kipeytyvät. Edistyminen taitoluistelussa on usein kiinni välineistä. Hyvät luistimet kestävät kulutusta ja ne voidaan pieniksi jäädessä myydä eteenpäin vielä monta kertaa.

 • Käytä teräsuojuksia aina kun kävelet luistimilla jään ulkopuolella.

 • Kuivaa terät huolellisesti luistelun jälkeen, terät ruostuvat helposti.

 • Älä laita kosteita teräsuojuksia kuivattuihin teriin, vaan käytä kankaisia suojuksia tai luistinpusseja.

Kaikissa luisteluun ja varusteisiin liittyvistä asioista saat neuvoja ohjaajalta. Kysy rohkeasti!

Taitoluistimia myyvät mm. taitoluistelun erikoisliikkeet 

Lucky Skate, Minna Canthin katu 22, 00250 Helsinki, puh. 010 423 6680

Skate Shop, Malminraitti 17, 00700 Helsinki, puh. 010 3979 400

SM-Skate Marketing Oy, Sarkkakuja 2, Tuusula. Puh. 09 275 5548 www.taitoluistin.fi

Vaatetus:

Luistelukoulutunnille pukeudutaan liikuntaan sopiviin, joustaviin ja lämpöisiin vaatteisiin. Toppavaatteet eivät sovellu luistelutunneille, koska ne ovat kankeita ja haittaavat liikkumista. Verryttely- tai tuulipuku on hyvä vaate luistelukoulutunnille, sen alle voi pukea lämmintä tarpeen mukaan. Päässä on hyvä olla pipo ja käsissä mieluiten sormikkaat.

Kypärä ei ole pakollinen, mutta yleensä aivan pienimmät aloittelijat käyttävät kypärää.

 • Ethän tule hiekkaisissa ulkovaatteissa jäälle, hiekka pilaa jään sekä luistimet ja saattaa aiheuttaa kaatumisia.

 • Laita varusteisiin oma nimesi ja tarkista, ettei pukuhuoneeseen jää tavaroitasi poistuessasi hallilta.

 • Varaudu siihen että vaatteet saattavat kostua tai nuhraantua tunnin aikana, joten ihan parhaimpiinsa ei kannata pukeutua.

 

HARJOITUKSET

Jotta saisit mahdollisimman suuren hyödyn harjoituksista:

 • Tule ajoissa harjoituspaikalle, jotta ehdit pukeutua ja laittaa luistimet jalkaan, alkamisaika tarkoittaa jääajan alkamista. Jäälle ei kuitenkaan saa missään nimessä mennä ennen ohjaajia.

 • Vaihdathan vaatteet ja luistimet HSK:n luistelukoululaisille varatussa pukuhuoneessa, ei vaihtoaitiossa tai katsomossa.

 • Ilmoittautuessasi ensimmäisellä kerralla saat nimilapun. Pidäthän sen aina mukana, niin ohjaajat oppivat tuntemaan luistelijat ja käydessäsi korvaavalla tunnilla sinulle löydetään helposti oikea ryhmä.

 • Ensimmäisillä tunneilla tenava-ikäiset luistelukoululaiset jaetaan lähtötason mukaisiin ryhmiin. Oman ryhmäsi tunnistat väristä, jonka saat nimilappuusi.

 • Vanhempia pyydetään seuraamaan tuntia katsomosta - ei jään laidalta - jotta pienimmätkin pystyvät keskittymään.

 • Jätä purkat ja karkit kotiin, luistelun tiimellyksessä ne voivat juuttua kurkkuun tai jäälle pudonneena aiheuttaa vaaraa.

 

VAKUUTUS

Seuramme vakuuttaa kaikki alle 15-vuotiaat, 1-2 kertaa viikossa harjoittelevat luistelukoululaiset luistelukoululisenssillä, joka on voimassa Suomen Taitoluisteluliiton (STLL) jäsenseurojen luistelukouluissa. Luistelija on vakuutettu, kun kausimaksu on maksettu. Vakuutusta varten seuralla on oltava vakuutettavan nimi, henkilötunnus ja osoite.

Yli 15-vuotiaiden on hyvä selvittää oma vakuutusturvansa omasta vakuutusyhtiöstä. 

VARAUDU MUUTOKSIIN HARJOITUSAJOISSA

Luistelukoulukertoja voidaan joutua kauden aikana perumaan tai luistelukouluaikaa muuttamaan erilaisten halleissa pidettävien tapahtumien takia. Tämä koskee erityisesti Helsingin jäähallin luistelukoulua. Pyrimme tiedottamaan peruutuksista hyvissä ajoin sähköpostitse sekä ilmoittamalla niistä aikataulut ja muutokset -sivulla. Mikäli olet ollut poissa luistelukoulutunnilta, tarkistathan mahdolliset muutokset seuramme internet-sivuilta tai suoraan omalta ohjaajaltasi. Kysy rohkeasti ohjaajilta aina, jos jokin asia on epäselvä.

Helsingin jäähallissa (Töölö) pidettävien tapahtumien vuoksi jäähallin parkkipaikka voi joskus olla täynnä tai maksullinen. Lisätietoja tapahtumista Jäähallin sivuilta.

 

POISSAOLOT JA TUNTIEN KORVAAMINEN

Toivomme, että luistelukoululaiset käyvät pääsääntöisesti sillä luistelukoulutunnilla, johon he ovat ilmoittautuneet. Jos luistelukoululainen on sairauden tai muun painavan syyn vuoksi estynyt osallistumasta oman ryhmänsä tunnille, hän voi korvata väliin jääneen tunnin toisella luistelukouluvuorolla kuluvan kauden aikana.

Ilmoitathan ennen korvaavan tunnin alkua ohjaajille, että lapsesi on tulossa korvaavalle tunnille!

Mikäli joudumme perumaan luistelukouluvuoron kokonaan, ovat kyseisen tunnin oppilaat oikeutettuja korvaamaan oman tuntinsa toisella luistelukouluvuorolla seuraavien kolmen viikon aikana. 

 

JULKISEN LIIKENTEEN YHTEYDET JÄÄHALLEILLE

 • Myllypuro: Bussit 58, 58B, 80, 92, metro ja bussit Itäkeskukseen

 • Kaarela: Bussit 42 ja 43 sekä kaikki Hämeenlinnanväylää kulkevat bussit

 • Hernesaari: Bussi 14

 • Salmisaari: Bussit Lauttasaareen, raitiovaunu 8, metro Ruoholahteen

 • Oulunkylä: Bussit 52, 61, 64, 69, 550, 552, 553, junat Oulunkylään

 • Helsingin jäähalli: Bussit Mannerheimintielle (pysäkki Kansaneläkelaitos) ja Nordenskiöldinkadulle (pysäkki Auroran sairaala), raitiovaunut 2, 3, 4, 10

HSL:n Reittioppaaseen tästä

 
Myllypuron jäähalli
Ratasmyllynkuja 1
00900 Helsinki

Kaarelan jäähalli
Kaarelanraitti
00430 Helsinki

Hernesaaren jäähalli
Hernematalankatu 6
00150 Helsinki
Salmisaaren jäähalli
(Salmisaaren liikuntakeskus)
Energiakatu 3
00180 Helsinki
Oulunkylän jäähalli
Käskynhaltijantie 11
00640 Helsinki
Helsingin jäähalli
Nordenskiöldinkatu 13
00250 Helsinki

Sisäänkäynti pallokenttien puoleisilta ovilta!