Suurenna tekstin kokoa Pienennä tekstin kokoa Tulostettava versio

_______________________
Suomen Taitoluisteluliiton antidopingohjelma perustuu:

· terveen ja puhtaan urheilun sekä reilun pelin periaatteisiin

· säännölliseen ja tehokkaaseen, ennaltaehkäisevään antidopingtoimintaan

· avoimuuteen antidopingtyössä

STLL:n antidopingohjelma

(ladattava pdf)

Muodostelmaluistelu HSK:ssa

Kuva: Antti Lehto

HSK:n muodostelmaluisteluperhe on kasvanut ja kehittynyt vuosi vuodelta. Valmentajien pitkäjänteinen työ kantaa hedelmää.

SM-seniorijoukkueemme Team Unique on vuoden 2016 Suomen mestari ja vuoden 2013 maailmanmestari. Vuoden 2009 MM-kisassa Unikit saavuttivat hopeaa ja 2018 MM-kisassa kokonaissijoitus oli neljäs. Unikkien upea vapaaohjelma palkittiin kisassa pronssisilla pikkumitaleilla. Kaudella 2018-2019 tavoitteena ei ole enempää eikä vähempää kuin Suomen ja maailman mestaruudet, jotka kisataan Helsingissä huhtikuun alussa.

SM-juniorijoukkueemme Team Mystique on saavuttanut kaksi kertaa hopeasijan junioreiden epävirallisissa MM-kisoissa, World Challenge Cupissa. Myös Mystikit kuuluvat Suomen parhaisiin joukkueisiin. Mystikit tekevät pitkäjänteistä työtä ja kaudella 2017-2018 joukkue oli SM-juniorisarjan pronssimitalisti.

SM-noviisijoukkueemme Team Dynamique voitti ensimmäisen SM-kullan kaudella 2013-14, ja on tuonut noviisikultaa HSK:hon sekä 2016 että 2017! Joukkue on menestynyt hienosti myös kansainvälisissä kilpailuissa. Ranskan Rouenissa järjestettävä French Cup on kuulunut joukkueen kilpailukalenteriin useita kertoja. Kaudella 2017-2018 joukkue sijoittui tiukassa kisassa.hopealle 

Seurassamme tehdään myös upeaa työtä kansallisissa sarjoissa. Minorijoukkueemme Team Sympatique on sekin Suomen parhaimmistoa. Kaudella 2017-18 Symppikset sijoittuivat hopealle 19 joukkueen epävirallisessa loppukilpailussa.

Tulokasjoukkueemme Team Miniquen riveissä taitojaan kartuttavat innokkaat muokkarinalut. Myös tulokasjoukkueemme on pärjännyt viime kausien aikana hienosti ja on voittanut kuusi viimeisintä tulokassarjan loppukilpailua. 

Kaudella 2015-16 aloitti toimintansa uusi, kouluikäisistä luistelijoista koostuva Tulokkaat-sarjan joukkue, joka sai nimen Team Magnetique. Kaudella 2018-2019 joukkue siirtyy kilpailemaan kansalliset Noviisit -sarjassa.

Kansalliset seniorimme Team Panique ja juniorimme Team Hysterique ovat kuuluneet Suomen huippuihin jo useamman vuoden ajan. Masters-sarjassa luistelee menestyksekkäästi Team Chaotique. Joukkue kilpaili aiemmin nimellä Team Antique, mutta nimettiin uudelleen kaudella 2017-2018, kun HSK:iin perustettiin uusi aikuisjoukkue ja se sai tutun nimen Team Antique. Team Chotique ja Team Antique kävivät keväällä 2018 pokkaamassa kultaiset ja pronssiset mitalit Obersdorfissa järjestetyissä aikuisten erittäin epävirallisissa MM-kisoissa.

HSK:n muodostelmaluistelun valmennustiimi on tehnyt määrätietoista ja taitavaa työtä Mirjami Penttisen johdolla jo useita vuosia. Monipuolinen ja ammattimainen valmennus on tuottanut tulosta, josta on ollut paljon iloa luistelijoille, valmentajille ja kaikille suomalaisen muodostelmaluistelun ystäville. Valmennustiimiin kuuluvat Mirjami Penttisen ohella Nina Sandsund, Ville Penttinen, Anna Heliö, Elina Stenberg, Marianna Jalava, Laura Valli, Kristina Frolova, Petra Rissanen, Lilli Helpi, Jussi Kirjavainen ja Pasi Koivukari. Muodostelmaluistelukoululaisia ohjaavat Polly Anderson ja Zorana Bozic.

 

 
Kuvat: Antti Lehto