Suurenna tekstin kokoa Pienennä tekstin kokoa Tulostettava versio
Kohta se taas alkaa. Luistelukoulussa pitää välillä olla tarkkana.
Kuva: Antti Lehto

Tervetuloa HSK:n luistelukouluun!

 

Syksyn luistelukoulut ovat käynnissä. Mukaan mahtuu vielä!

Skating school season is on. Welcome!

 


LUISTELUKOULU

Luistelukoulussa opit hyvät luistelun perustaidot Suomen Taitoluisteluliiton kouluttamien ohjaajien opastuksella. Luistelukoulun jälkeen HSK tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden lajin harrastamiseen. Seurassamme toimii sekä harrastaja- että kilpavalmennusryhmiä.

Luistelukoulussa tarvitset omat luistimet, käsineet ja päähineen tai kypärän.

Ilmoittaudu mukaan luistelukouluun

Järjestämme luistelukoulu-, tekniikka- ja jäätanssitunteja myös aikuisille, ks. Aikuisten tunnit. Ilmoittaudu mukaan aikuisten tunneille

 

Syyskausi alkaa syyskuun alussa ja jatkuu joulukuun puoliväliin. Kevätkausi alkaa tammikuun alussa ja jatkuu huhtikuun puoliväliin asti. Kauden pituus on 15 oppituntia, ja jokaisella tunnilla on kausisuunnitelman mukainen ohjelma.

Kauden päättää yhteinen joulu/kevätjuhla, jossa kaikki luistelukoululaiset pääsevät esiintymään.

 


HARJOITUSAJAT KAUDELLA 2017-2018:

 

JäähalliRyhmätViikonpäiväKlo
Helsingin jäähallin
harjoitushalli (Töölö)
tenavat
koululaiset
poikaryhmä
sunnuntaisin
 
11.05-11.55
Helsingin jäähallin
harjoitushalli (Töölö)
aikuiset alkeet ja jatkoryhmä
 
sunnuntaisin
 
11.55-12.40
Helsingin jäähallin
harjoitushalli (Töölö)
aikuiset tekniikka
 
sunnuntaisin
 
12.40-13.30
Myllypuron jäähallitenavat
koululaiset
maanantaisin
 
17.40-18.30
Paloheinän jäähalliAikuinen ja lapsi -ryhmä
tenavat
koululaiset
keskiviikkoisin
 
17.30-18.20
Hernesaaren jäähallitenavat
koululaiset
torstaisin
 
17.40-18.30
Oulunkylän jäähalli

Aikuinen ja lapsi -ryhmä
tenavat
koululaiset

lauantaisin
 
10.05-10.55

Tenavat 3-6v., koululaiset 7-14v., aikuiset yli 15v.

 

MUODOSTELMALUISTELUKOULU

Muodostelmaluistelukoulu on tarkoitettu yli 5-vuotiaille, luistelun perustaidot hallitseville tytöille. 

Lisätietoa muodostelmakoulusta

 


LISÄTIETOJA:

  • luistelukoulu.hsk(at)gmail.com
  • p. 050 320 6957

 

 


Suomen Taitoluisteluliitto tiedottaa 30.8.2017

Koko Suomi luistelee ja parhaat maailman huipulla

Jäähallien käytävät kaikuvat iloisesta naurusta ja puheensorinasta, kun jo kokeneemmat luistelijanalut säntäävät pukuhuoneesta jäälle. Myös uudet luistelukoululaiset ovat päässeet monissa kaupungeissa ottamaan ensimmäisiä potkujaan liukkaalla jäällä jo elokuun lopulla. Suomessa taitoluistelua harrastaa vuosittain noin 15 000 innokasta liikkujaa, joista nuorimmat ovat vasta kahden vanhoja ja iäkkäimmät lähes 70-vuotiaita.

Suomen Taitoluisteluliiton 82 jäsenseuraa tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia kaikenikäisille ja -tasoisille luistelun harrastajille. Lapset harjoittelevat luistelukouluissa autoliukuja, pipareita ja kukkopiruetteja ammattitaitoisten ohjaajien opastamana tai perheluistelutunneilla yhdessä vanhempiensa kanssa. Aikuiset harrastajat taas haastavat itseään viime vuosina huippusuosituiksi muodostuneilla aikuisluistelutunneilla, joissa opetellaan luistelun perustaitoja ja kohotetaan kuntoa. Taitoluistelu sopii harrastukseksi myös erityislapsille ja -nuorille.

Luistelukouluissa opetellaan leikin avulla perusluistelutaito. Samalla lapsi kehittää tasapainoaan sekä oppii ilmaisemaan itseään musiikin avulla. Monipuolisena harrastuksena taitoluistelu kehittää lisäksi mm. koordinaatiota, liikkuvuutta ja nopeutta. Suomen Taitoluisteluliitto kouluttaa vuosittain useita kymmeniä luistelukouluohjaajia ja taitoluisteluvalmentajia, jotka opettavat luistelutaidon ohella lapsille ryhmässä toimimisen pelisääntöjä sekä terveitä elämäntapoja. Harrastuksen edetessä lapsi voi halutessaan tähdätä kilpaluistelijaksi joko yksinluistelun, muodostelmaluistelun, jäätanssin tai pariluistelun puolelle.  Vaikka harrastuksen olisi aloittanut vasta aikuisena, on kilpaileminen silloinkin mahdollista. Jääkiekkoilijan urasta haaveilevat vuorostaan oppivat taitoluistelutunneilta tärkeää teränkäyttöä, jota arvostetaan kiekkokaukaloissa − aina NHL-tasolla asti.

Huipputasolla kausi starttaa vauhdilla 6.-8. lokakuuta Espoossa, kun kevään unohtumattomien MM-kilpailujen jälkeen taitoluistelun huippunimet palaavat Suomeen käynnistämään olympiakauden kansainvälisessä Finlandia Trophy Espoo -taitoluistelukilpailussa. Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä Taitoluisteluliitto puolestaan juhlistaa tulevana talvena Koko Suomi luistelee -kiertueella vieden luistelun riemua lähes sadalle paikkakunnalle ympäri maata.

Taitoluisteluseurat Suomessa:
http://www.stll.fi/seurat/

Finlandia Trophy Espoo:
http://www.finlandiatrophy.com/fi/

 
Kuva: Johannes Ollikainen