Suurenna tekstin kokoa Pienennä tekstin kokoa Tulostettava versio

Välkommen till HSK:s skridskoskola

HSK - en mångsidig och dynamisk idrottsförening

Helsingfors Skridskoklubb, grundad 1875, är en dynamisk idrottsförening i ständig utveckling. HSK erbjuder landets mångsidigaste möjligheter att utöva konståkning som hobby och tävlingsgren. Professionella och erfarna tränare ansvarar för den mångsidiga träningen inom alla grenar.

I vårt utbud ingår singelåkning, synkroniserad konståkning, isdans och skridskoskola. HSK utnämndes efter säsongen 2013-2014 till landets mest framgångsrika konståkningsförening på basen av sina tävlingsframgångar. Detta var redan det sjunde året i följd som föreningen belönades med denna utmärkelse och den därtill hörande Walter och Ludovika Jakobssons pokal. 

 

I skridskoskolan lär man sig konståkningens grunder

I skridskoåkningsskolan lär man sig grunderna i en glad, sporrande och positiv atmosfär. Under säsongen följer man en gemensam läroplan i alla grupper.

Ledarna är utbildade av Finlands Konståkningsförbund. Ledarna följer med hur barnen utvecklas och flyttar dem vid behov från en nivågrupp till en annan, även mitt under säsongen. Om man har intresse och iver kan man fortsätta i träningsgrupperna för soloåkning, teamåkning eller isdans. Ledarna ger tilläggsinformation om dessa.

 

De första skären i skridskoåkningsskolan

När du anmäler dig till skridskoåkningsskolan får du en namnlapp på vilken din ledare fäster en färgkod som anger din grupp. Kom ihåg att alltid ha lappen synligt med dig till träningarna. Ledarna delar in barnen i mindre grupper enligt ålder och utgångsnivå.

Man får utveckla sina skridskoåkningsfärdigheter genom lekar, trickbanor och olika hjälpmedel. Under säsongen får du lära dig skridskoåkningens grundelement såsom olika glid, vändningar, små hopp och piruetter.

I slutet av säsongen får eleverna visa upp sina färdigheter vid föreningens evenemang: på julfesten i slutet av höstsäsongen och vid föreningsdagen i slutet av vårsäsongen.

 

Ändring i träningstiderna kan äga rum

På grund av olika evenemang i ishallarna kan man vara tvungen att ändra eller annullera träningstiderna. Detta gäller framför allt Helsingfors ishall (Tölö).

Vi strävar efter att informera om detta via vår hemsida och e-post. Om du är förhindrad att delta i din lektion på grund av sjukdom eller resa kan du kompensera detta genom att delta i en annan grupps undervisning.

 

Följ med vår hemsida

Du hittar information om vår förening och kommande evenemang på vår hemsida.

Frågor gällande skridskoåkningsskolorna kan per e-post riktas till luistelukoulu.hsk(at)gmail.com

tfn 050 320 6957