Suurenna tekstin kokoa Pienennä tekstin kokoa Tulostettava versio

Info om skridskoskolan

I HSK:s skridskoskola lär du dig konståkningens grunder tillsammans med våra instruktörer som är utbildade av Finska Konståkningsförbundet (STLL). HSK erbjuder utmärkta möjligheter att fortsätta med konståkning även efter skridskoskolan. Klubben har träningsgrupper både för dem som vill fortsätta med konståkning som hobby och för dem som vill tävla på högre nivå. 

 

UTRUSTNING

Skridskor:

Det är viktigt att ta hand om barnens växande fötter. En bra skridsko stöder fötterna och rätt sorts bett är viktiga redskap när du lär dig att åka skridsko. En bra utrustning påverkar utvecklingen positivt. Bra skridskor håller bättre och har ett återförsäljningsvärde då barnet växer ur dem.

 • Tänk på att använda skydd på skridskobetten utanför isen.
 • Torka av skridskobetten noggrant efter skrinningen. Då håller skridskorna längre och betten rostar inte.

Klädsel:

På träningarna kan du använda kläder som är varma men lätta att röra sig i och passliga för idrott. Täckjacka eller -byxor är inte lämpliga då de är styva och gör det besvärligt att röra sig. Vinddräkt eller träningsoverall passar bra och det är även bra att ha mössa och fingervantar under träningarna.

 • Var noga med att inte gå ut på isen med sandiga och grusiga kläder. Sand och grus förstör isen och skridskorna samt kan orsaka olyckor på isen.
 • Märk skridskor och kläder med namn och kontrollera att ingenting blir kvar i omklädningsrummet när ni åker hem. 

 

Fråga gärna tränaren om skridskor och annan utrustning. Konståkningsskridskor kan man köpa i t.ex.

Lucky Skate, Minna Canths gata 22, 00250 Helsinki (Tölö), tel. 010 423 6680

Skate Shop, Malminraitti 17, 00700 Helsinki, puh. 010 3979 400

SM-Skate Marketing Oy, Sarkkakuja 2, Tuusula. Puh. 09 275 5548 www.taitoluistin.fi

eller begagnade via HSK:s hemsida, "Välinepörssi”. 

 

TRÄNINGAR

För att få det mesta ut av träningarna:

 • Skall ni räkna med att barnet behöver tid för klädesombyte och för att sätta på sig skridskorna. Träningstiden är tiden på isen.
 • Ber vi föräldrarna följa timmen från läktarna. Även de mindre mår bättre av detta eftersom de då bättre kan koncentrera sig på träningen.
 • Lämnar vi godis och tuggummi hemma. Dessa kan fastna i halsen under träningarna och utgöra en fara för dig själv och andra om det faller på isen.

 

GRUPPER

Barnen är indelade i olika grupper på basen av deras färdigheter. Handledaren kan flytta barnern från en grupp till en annan beroende på hur snabbt de utvecklas. Detta är viktigt för att upprätthålla rätt stimulans med beaktande av barnets intresse och utvecklingsnivå.

Klubbens huvudtränare gör regelbundna besök i skridskoskolan. Barn utvecklas olika snabbt och klubbens tränare följer med individens utveckling. När barnet når rätt utvecklingsstadium, föreslår tränaren flytt till en mer avancerad grupp. Föräldrarna kan också höra sig för om det är dags för deras barn att gå vidare.

 

FÖRSÄKRING

Alla elever i skridskoskolan under 15 år är försäkrade av klubben under en gruppförsäkring som gäller alla skridskoskolor som hör till Finska Konståkningsförbundet (STLL). Försäkringen är i kraft då säsongsavgiften är betald. För att försäkringen skall vara i kraft, måste klubben ha barnets namn, personnummer och hemadress.

Barn över 15 år bör skaffa en egen försäkring genom sitt försäkringsbolag. För att få mer information om försäkringar och licenser kan du kontakta klubbens sekreterare per epost, luistelukoulu.hsk(at)gmail.com eller per telefon, 050 320 6957

 

NOTERA ATT TRÄNINGSTIDERNA KAN ÄNDRA

Evenemang som ordnas i ishallar kan orsaka avbokningar, tids- och/eller platsändringar. Vi försöker informera om dylika händelser per e-post och via vår hemsida så fort vi kan. Om du inte har kunnat delta i din senaste träning bör du kolla ifall ändringar har skett via klubbens hemsida eller via din instruktör. Fråga alltid om någonting är oklart. 

 

ERSÄTTNING FÖR LEKTIONER

Som regel vill vi att eleverna går på de lektioner de anmält sig till. Vid undantag som t.ex. sjukdom kan de missade lektionerna ersättas någon annan dag förutsatt att skridskoskolan har verksamhet då. I detta fall, kom överens om detta med din instruktör.

 

 

AVGIFTER 

Säsongavgiften baserar sig på hur många gånger i veckan barnet tränar. 

Avgift för barnets skridskoskola:

1 gång/vecka = 15 träningar, Höst- eller Vårtermin, 155 €
2 gånger/vecka = 30 träningar, Höst- eller Vårtermin, 230 €

Barn & Vuxen = 15 träningar, Höst- eller Vårtermin, 180 €

Medlems betalning 30 € samt skridskoskolans lisens med försäkring (elever under 15 år) 11 € faktureras tillsammans med skridskoskolans pris.

 

I avgiften ingår träningar. 

Ifall det finns fler än en barn från samma familj, beviljas en 10 % syskonrabatt. Syskonrabatten ges alltid från den billigare avgiften. Vänligen markera på medlemsblanketten syskonens namn och ålder. Säsongsavgiften är ett krav för att få delta i lektionerna och skall betalas senast på förfallodagen. 

 

 

KOLLEKTIVTRAFIK

 • Kvarnbäcken: Bussar 58, 58B, 80, 92, metro och bussar till Östra centrum

 • Kårböle: Bussar 42, 43 och bussar till Tavastehusleden (hållplats 1953 Kaarelantie)

 • Ärtholmen: Buss 14

 • Sundholmen: Bussar till Drumsö, spårvagen 8, metro till Gräsviken

 • Åggelby: Bussar 52, 61, 64, 69, 550, 552, 553, tåg till Åggelby

 • Helsingfors ishall i Tölö: Bussar till Mannerheimvägen (hållplats Folkpensionsanst.) och till Nordenskiöldsgatan (hållplats Aurorasjukhuset), spårvagnen 2, 3, 4, 10

Se också HRT:s Reseplanerare

 
Kvarnbäcken
Hjulkvarnsstigen 1
00900 Helsingfors

Kårböle
Kårböle bygata 2
00430 Helsingfors

Ärtholmen
Ärtgrundsgatan 6
00150 Helsingfors
Sundholmen
(Salmisaaren liikuntakeskus)
Energigatan 3
00180 Helsingfors
Åggelby
Ståthållarvägen 11
00640 Helsingfors
Helsingfors Ishall i Tölö
Nordenskiöldsgatan 13
00250 Helsingfors

Ingång bakdörren!